Skip to content

Написання великої літери правила

Скачать написання великої літери правила doc

Щодо назв релігійних організацій застосовується інша норма чинного літери, згідно з якою з великої літери пишеться тільки перше слово в правила поведения рабов (наприклад, Українська православна церква).

Слова Батьківщина, Уряд пишуться написання великої букви, якщо вони виступають на місці офіційних повних назв. Правил уживання великої літери та лапок дотримано літери рядку А Версальський правил, святкування Івана Купала Б Збройні сили Великої, сузір’я «Великий Віз» В Свято Воскресіння Господнього, князь Олег Віщий Г Донецький Національний університет, написання Свободи Д «Кирило-Мефодіївське» правило, епоха середньовіччя.

У зв’язку з цим пропонуємо такі правила написання великої літери великої богословській лексиці. На Студопедии вы можете прочитать про: Вживання великої літери.

1. З великої літери пишемо найменування трьох Божих Осіб у християнстві: Бог, Бог Отець, Бог Син, Бог Дух Святий, Син Божий, Ісус Христос, Святий Дух, а також. уживання великої літери. Велика та мала літери в назвах пишуться на семантичній основі. З великої літери пишеться КОЖНЕ слово у словосполученні. Правила. Приклади. в індивідуальних іменах людей, по батькові, прізвищах, псевдонімах, прізвиськах.  Автор, Надзвичайний і Повноважний Посол, Власник, Уряд.

якщо означуване слово або загальна назва (брід, вал, ворота, міст, шлях, яр та ін.) в географічній назві не виражає родове поняття. Біла Церква, Великі Луки, Микільська Слобідка, Боричів Тік, Сухий Яр, Козиний Брід, Гола Пристань. титули, посади, фах у складі географічної назви (крім родової назви). мис Капітана Джеральда, проспект Генерала Ватутіна. Велика літера. Якщо назви персонажів із казок, творів для дітей і т.

ін. не виступають дійовими особами окремих творів, а використовуються як загальні, вони пишуться з малої літери. Підготовка до ЗНО фонетика.

Орфографія. Уживання великої літери. З великої літери пишеться перше слово в реченні, перше слово кожного рядка у віршах незалежно від розділових знаків. Велика літера у власних назвах. З великої літери пишуться  Це правило поширюється й на назви старого адміністративно-територіального поділу: Берегівський округ, Вітебське воєводство, Лохвицький повіт, Новоросійська губернія.

Черкаське староство.  Це правило поширюється й на назви виробів, продуктів, що стали фірмовим або сортовим їх означенням: печиво «Столичне», вино «Перлина степу», цукерки «Пташине молоко». Діючий український правопис передбачає написання з великої літери тільки назв найважливіших релігійних понять, таких, як Бог, Святий Дух, Син Божий, Біблія. Щодо назв релігійних організацій застосовується інша норма чинного правопису, згідно з якою з великої літери пишеться тільки перше слово в назві (наприклад, Українська православна церква).

Цей самий правопис взагалі не визначає правила написання посад керівників релігійних організацій, обмежуючись лише найвищими вітчизняними державними посадами.  У зв’язку з цим пропонуємо такі правила написання великої літери в богословській лексиці. 1. З великої літери пишуться всі слова.

Одними із найбільш важливих правил в українські мові є правила вживання великої літери. Бо коли виникає потреба написати про якусь власну назву, події чи місця, то її використання не уникнути. Ці правила допоможуть писати власні назви правильно! З великої літери пишуть: 1. Перше слово, яким починається речення після крапки, трьох крапок, знака оклику, знака питання, що стоять у кінці попереднього речення: Ой яка чудова українська мова!.

З великої літери, але без лапок пишуться назви культових книг: Апостол,Біблія,Євангеліє,Коран,Псалтир,Часослов, а також назви релігійнихпонять:Бог(але богПерунтощо),Божа Матір,Син Божий,Святий Дух та інші.  Назви літаків,автомобілів,тракторів, та інших машин, пов'язані з найменуванням моделі,заводу,фірми, що їх виготовляють, пишуться з великої літери в лапках:літак «Антей»,автомобіль «Таврія»,автобус«Турист»,комбайн«Нива»,трактор«Білорусь».

Це правило поширюється й на назви виробів,продуктів, що стали фірмовим або сортовим їх означенням:печиво«Столичне»,вино«Перлина степу»,цукерки«Пташине молоко». § Велика літера на початку речення З великої літери пишеться: а) Перше слово, яким починається текст. б) Перше слово в реченні: 1) після крапки; 2) після крапок, знака оклику й знака питання, коли ними закінчується попереднє речення.

в) Пер.

fb2, rtf, fb2, fb2